Over ons

Toen een vriendin van ons in 2013 achterin een taxi in Kaapstad zat te vertellen over haar laatste chemokuur, gaf de taxi chauffeur aan dat het in Zuid Afrika heel normaal was om na een chemokuur Buchu thee te drinken om zo het gif uit het lichaam te spoelen.  Zij heeft daarop gelijk een aantal pakjes thee bij de drogist gekocht. Na dit enthousiaste verhaal besloten wij deze thee ook te kopen, niet omdat het nodig was maar meer uit de gedachte; het smaakt goed en kan zeker geen kwaad. Dit was al een avontuur op zich, omdat het goed verkrijgbaar is in Zuid Afrika, maar daarbuiten niet.

Nieuwsgierig geworden ging ik op internet zoeken wat Buchu nu precies was en werd door een andere eigenschap van Buchu nog enthousiaster. Buchu was desinfecterend en vooral voor de urinewegen. In 2012 was bij mij een blaasontsteking geconstateerd, met symptomen van een prostaatontsteking. Hoge koorts, overgeven, niet meer kunnen plassen en verhoogde PSA waarden. Antibiotica en Tamsulosine losten dat in eerste instantie op. Maar de blaasontsteking bleef regelmatig terugkomen,  tot een opname in het ziekenhuis aan toe. Waar ik echt niet blij van werd, waren de bijwerkingen van de Tamsulosine. Met net 50 jaar op de teller vond ik mij toch te jong om de rest van mijn leven aan de medicijnen te gaan. Dus maar eens wat fanatieker aan de Buchu. In plaats van in de ochtend ging ik het in de avond drinken, ook al zegt iedereen dat je ’s avonds niet te veel moet drinken. Ik moest namelijk 4 tot 5 maal per nacht mijn bed uit om te gaan plassen. Dat aantal liep langzaam steeds verder af. Nu nog 1 maal per nacht en dat is vaak een uurtje voordat ik normaal gesproken opsta. Maar wat ik nog belangrijker vind, ik gebruik geen Tamsulosine meer. Uiteraard ben ik in overleg met mijn arts gestopt.

In volle overtuiging hansvan de positieve eigenschappen, die mij zoveel goeds gebracht hebben, ben ik in 2015 Cape Moondance Buchu gaan importeren. We leveren nu aan consumenten in een aantal Europese landen. Een Europees netwerk van ambassadeurs.

Hans van Willigen
Toeval bestaat niet