Start

Blog

Rooibos-Likör

Als wir Anfang 2018 in Clanwilliam waren, haben wir alle in einem lokalen Restaurant namens 'Michael's on Park' gegessen. Ehrliches afrikanisches Essen in einer einzigartigen Umgebung, die alte Freimauer Loge aus Clanwilliam. Wir hatten ein leckeres Essen und die Frage ist, ob wir noch Kaffee wollen. Meine Frau mag keinen Kaffee so die Standardantwort und auch die Frage ist ; "Habben Sie vielleicht auch Buchu-Tee?" Im Herzen von Rooibos und...Lees verder


Wat is Buchu

Buchu is een Zuid Afrikaans vetplantje dat groeit in het Ceder gebergte. In dit gebied groeit ook de Rooibos. 

De Buchu werd door de Khoi en de San gebruikt om velerlei aandoeningen te behandelen. Door gebrek aan medicijnen zijn ook de kolonisten dit gaan gebruiken. Veelal ging het hier om maag en darm aandoeningen, infecties door wondjes en infecties aan de urinewegen, blaas en nieren.

Lees verder     

Over ons

Allereerst ben ik vader en echtgenoot, maar verder ook zoon, baasje van onze hond Jock, beetje tuinier en hobby kok. Liefhebber van wijn, Gin, Buchu en Zuid Afrika. Laat dit nu een uitstekende bodem te zijn om producten uit Zuid Afrika te importeren.

In 2015 zijn we klein gestart met de import van 480 doosjes Cape Moondance pure Buchu en 96 doosjes Cape Moondance Buchu Mint. Een heel avontuur. 

Lees verder